Oppgraderinger i Haugesund ishall

Facebooktwitteryoutubeinstagram

Haugesund ishall gjennomgår nå i august en relativt omfattende oppgradering. Mest merkbart er nok at vantet i hallen skiftes ut. Dette skyldes endringer i reglementet til det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF).

Hovedessensen er at sikkerheten til spillerne er bedre ivaretatt med de nye kravene. Fleksibiliteten og bestandigheten i glassene er vesentlig endret, i tillegg til at de skal være høyere enn tidligere glass både bak mål og langs sidene. Det skal heller ikke være stor kant på toppen av vantet, inn mot glasset. En tredje endring er at selve vantet skal være lavere enn dagens vant. Bakgrunnen for disse endrede kravene er sikkerheten til spillerne, hvor det viser seg at fleksible vant fører til færre skader (spesielt skulder og hode). I tillegg til å oppfylle disse kravene så vil det nye vantet i Haugesund ishall ha samme mål som vantene i NHL. Det vil si at banen vil være 4 meter smalere enn tidligere. Sekereteriat, spillerbokser og utvisningsbokser bli også oppgradert. Porten til preppemaskinen blir en elektrisk hev/senk port og det kommer nye porter i to av rundvantene.

Ventilasjonsanlegget blir også oppgradert noe som vi håper vil gi mindre utfordringer med kondens i hallen. I perioder samler det seg kondens i taket, noe som gir seg utslag i store issvuller på banen. Under tribunen blir lagerrommene isolert og brannsikret. Det samme vil skje med slipeboden.

Med andre ord er aktiviteten stor og mye som skal falle på plass på relativt kort tid. Klubben deltar på kommunens byggemøter og i all hovedsak ser alle tidsfrister ut til å bli holdt. Klubben hadde håpet at vi kunne starte opp treninger 4. september men det har nok vært litt optimistisk. Slik tidsplanen ser ut nå så blir oppstart av treninger i uke 37, det vil si 11. september. Det er litt senere enn vi er vant til, men i år er det også litt spesielle forhold. Vi får glede oss til å ta “nye” Haugesund ishall i bruk!

Facebooktwitter

Start a Conversation

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *